Abortus voor meisje (10): "Moordenaars, jullie gaan naar de hel!"

In Brazilië hebben grote groepen mensen eindelijk eens wat recht in de wereld gebracht. Een 10-jarig meisje uit São Mateus, in de staat Espírito Santo, bleek daar al bijna zes maanden zwanger te zijn en dacht even een abortus te kunnen ondergaan.

Eerder in de maand kwam de familie van het meisje erachter dat ze zwanger was, waarna niet geheel onterecht een onderzoek ingesteld werd. De vader bleek een oom van het meisje te zijn. Uit haar verklaringen bleek dat hij haar al zeker vier jaar misbruikte. De niet zo beste man is gevlucht en wordt nog altijd gezocht.

Gezien haar situatie was een abortus wettelijk gezien mogelijk, hoewel een rechter daar nog wel het jawoord voor moest geven. Dat kwam en dus kon de abortus plaatsvinden, maar dat gebeurde niet in haar thuisstad: dat was te controversieel en het lokale ziekenhuis weigerde simpelweg om het - we herhalen het nog maar even - 10-jarige verkrachtingsslachtoffer te helpen.

De familie trok naar de staat Pernambuco, ruim tweehonderd kilometer verderop, waar een ziekenhuis haar wel wilde helpen. Zo gemakkelijk ging het echter niet, want een grote groep dappere strijders toog naar het ziekenhuis om eens duidelijk te maken hoe het echt zat: "Moordenaars! Moordenaars! Moordenaars, jullie gaan naar de hel!", chanteerden de verdedigers van het leven dapper.

Dappere strijders

De pogingen van de dappere strijders waren tevergeefs: de familie en de betrokken artsen konden gewoon naar binnen en het zes maanden oude kindje werd vakkundig vermoord. Voor de duidelijkheid: dat is uiteraard het standpunt van de mafkezen die het meisje en alle betrokkenen uitmaakten voor moordenaars, met name komend uit streng katholieke hoek.

Op Facebook wordt hevig gediscussieerd over de situatie, waar de meest walgelijke teksten te lezen zijn: "Sorry, maar ze werd vier jaar lang verkracht en vertelde het nooit iemand? Ik vind het moeilijk te geloven dat ze het niet op een of andere manier fijn vond, veel vrouwen zijn tegenwoordig erger dan honden. Waar ik woon lopen veel 10-jarigen al met twee kinderen in de armen", aldus een lokale politica.

Gelukkig toont het overgrote merendeel van de Braziliaanse gelovigen zich een tikkeltje beter. Men gaat volle bak het verbale gevecht aan met de wappies die het meisje veroordelen en meerdere grote instanties hebben de protesten veroordeeld. De abortus heeft inmiddels plaatsgevonden, het meisje ligt nog ter observatie in het ziekenhuis.