Ghost of Tsushima krijgt multiplayermodus

Uitgever Sony Interactive Entertainment en ontwikkelaar Sucker Punch hebben Ghost of Tsushima: Legends aangekondigd, een online co-op multiplayer-modus die dit najaar als gratis update naar Ghost of Tsushima komt.

Legends is een aparte modus die Jin of de metgezellen van zijn reis niet volgt, maar zich concentreert op vier krijgers: legendes in verhalen die door de mensen van Tsushima worden verteld. De singleplayer-campagne van Ghost of Tsushima richt zich op een open wereld en het verkennen van het eiland, maar Legends heeft locaties en vijanden geïnspireerd door Japanse volksverhalen en mythologieën en de nadruk op coöperatieve gevechten en actie.

Legends is ontworpen als een exclusieve coöperatieve gameplay-ervaring. Je kunt samenwerken met vrienden of via online matchmaking en spelen in groepen van twee tot vier spelers. Elke speler kan kiezen uit een van de vier verschillende personageklassen: de Samurai, Hunter, Ronin of Assassin. Elke klas heeft unieke voordelen en vaardigheden, maar daar vertellen de makers nog niets over.

Met twee spelers kun je een reeks coöp-verhaalmissies spelen die in moeilijkheidsgraad stijgen, voortbouwend op de basis van gevechten uit de singleplayer-campagne, maar met nieuwe magische wendingen. Met vier spelers kun je missies op basis van waves uitvoeren, waarbij je vecht tegen groepen vijanden die Tsushima te bieden heeft, inclusief nieuwe Oni-vijanden met bovennatuurlijke skills.

Als je de Story- en Survival-missies kunt winnen, dan komt er nog een raid voor vier spelers die kort na de lancering van de modus uit wordt gebracht. Deze stuurt jou en je partners naar een geheel nieuw rijk om een brute, angstaanjagende vijand te verslaan.

Ghost of Tsushima is uit op PlayStation 4.