Démare klopt Ewan in tweede rit Tour de Wallonie

De tweede etappe in de Tour de Wallonie is gewonnen door Arnaud Démare. De Fransman van Groupama - FDJ was in de massasprint te snel voor klassementsleider Caleb Ewan en Daniel McLay. Ewan blijft wel aan de leiding in de Belgische rittenkoers.

De tweede etappe in de Tour de Wallonie was er een voor de sprinters. Tussen Frasnes-lez-Anvaing en Wavre moesten de renners 172 kilometer afleggen en lange tijd reed er een vroege kopgroep van zes vooruit, maar bij het ingaan van de laatste 25 kilometer was het zestal alweer ingerekend en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint.

Voordat we aan de sprint begonnen moesten verschillende renners al afhaken. Mark Cavendish moest het peloton laten gaan en ook Sam Bennett zou niet mee sprinten voor etappewinst na mechanische pech. Voordat de verwachte massasprint er zou komen probeerde Philippe Gilbert het in de laatste tien kilometer nog wel op een kort klimmetje. Hij kreeg drie renners met zich mee, maar na vijf kilometer werden ze alweer gepakt en moest een massasprint de beslissing brengen.

In die massasprint trok Lotto Soudal de kaart van Caleb Ewan. De Australiër, die de eerste etappe had gewonnen, werd afgezet door zijn ploeg en begon als eerste aan de sprint. Hij leek op weg naar een nieuwe zege, maar in de laatste honderd meter kwam Arnaud Démare er nog over en won makkelijk de tweede etappe voor Ewan, die daarmee wel de leiderstrui behoud in de Tour de Wallonie.