Vettel: "We hadden natuurlijk niks te verliezen"

Na de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje gisteren zag het er voor Sebastian Vettel niet naar uit dat het een succesvol raceweekend zou worden. Toch kan de Ferrari-coureur met een zevende plek terugkijken op een goede race, daar was echter wel een gewaagde strategie voor nodig.

"We hadden natuurlijk niks om te verliezen, dus ik probeerde een onorthodoxe strategie. Op het einde heeft dat zich uitbetaald", zo vertelde Vettel bij Ziggo Sport over de keuze om na de eerste bandenwissel de race op hetzelfde setje banden uit te rijden en af te zien van de vooraf geplande tweede stop.

Het was nog taai om de zevende plek vast te houden op het einde van de race vertelde de Ferrari-coureur. "Ik was erg moe, de laatste paar rondes waren echt heel lastig. Het hielp mee dat we op een ronde achterstand werden gezet, dat kan je niet vaak zeggen. Maar de ronde minder hielp wel mee. Het was de enige kans voor ons om punten te scoren."

Met dit resultaat is het lek nog lang niet boven bij Ferrari. "Het resultaat vandaag was oké, maar ik worstel nog steeds erg met de auto. De eerste stint was heel lastig, de tweede stint had ik de auto een stuk meer onder controle met de zachte banden. Het zou eigenlijk andersom moeten zijn, maar dat gold niet voor mij. Er is natuurlijk nog wel veel werk voor de boeg", aldus Vettel, zo lezen we op de site van GPBlog.