Verstappen erg blij met tweede plaats

Max Verstappen is erg blij met de tweede plaats die hij vanmiddag behaalde bij de Grand Prix van Spanje. Op het circuit bij Barcelona kon hij nooit de koppositie van Lewis Hamilton bedreigen.

"Om de Mercedessen te splitten vandaag is erg goed voor ons. We hadden duidelijk niet de snelheid om Lewis Hamilton te verslaan, maar ik ben erg blij met de tweede plaats", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Bij de start was het cruciaal om voorbij te gaan aan Valtteri. Toen de lichten uit gingen, kwam ik goed weg. Daarna kreeg ik een beetje wielspin, maar zat ik wel net goed zodat Valtteri niet naar links kon komen. Daar hebben we dus alles goed gedaan", zo analyseert Verstappen het begin van de wedstrijd.

De Nederlander kon Hamilton aanvankelijk wel volgen maar al snel bleek dat er niet mee in zat. "Hamilton was banden aan het sparen. Dat was ik ook aan het doen, maar ik kon natuurlijk niet te ver terugzakken, want daar zat de Racing Point. Op een gegeven moment haalde Bottas de Racing Point in en kon ik mij niet verder terug laten zakken. Toen Hamilton eenmaal gas begon te geven en zijn eigen tempo reed, kon ik hem niet meer bijhouden."

Het eerste setje banden van Verstappen was al ronden lang op en hij gaf dat ook via de teamradio aan. "Ik riep al vier ronden dat mijn banden op waren. Ik weet dat je dan na een pitstop in verkeer terecht komt, maar op nieuwe banden haal je ze gemakkelijk weer in. Ik was bang dat Valtteri achter mij naar binnen zou gaan en een undercut zou doen. Uiteindelijk zijn we wel naar binnen gegaan, naar mijn idee twee ronden te laat, want ik verloor veel tijd, dus dat was niet ideaal."

Daarna leek de race wel gelopen en kon Verstappen redelijk onbedreigd zijn tweede plek behouden. "Na de eerste stop reed ik mijn eigen race en moest ik op mijn banden letten. Ik had op eind wat meer druk van Bottas verwacht. Maar al vrij snel in de laatste stint voelde ik mij goed op mijn banden en kwam Valtteri niet dichterbij, dus ik voelde mij best comfortabel."