Moto2-race opgeschrokken door zware crash op Red Bull Ring

De Grand Prix van Oostenrijk in de Moto2 is zondag opgeschrokken door een enorme crash in de Moto2. Het lijkt erop dat alle betrokken rijders er relatief goed vanaf zijn gekomen, de race werd na een rode vlag uiteindelijk ook weer hervat.

Remy Gardner startte op poleposition en had Jorge Martin en Marcel Schrötter naast zich op de eerste rij. Martin vertrok als beste, Schrötter en Gardner volgden en Luca Marini, Enea Bastianini, Aron Canet en Sam Lowes volgden.

Na een paar ronden ging het enorm fout: Bastianini ging onderuit, zijn motor bleef op de baan liggen en Hafizh Syahrin klapte er vól bovenop. De Maleisiër werd op de baan uitgebreid behandeld, wel kwam al vrij snel het bericht dat alle betrokken rijders bij bewustzijn waren.

Syahrin leek relatief in orde te zijn en na een onderbreking kon de race opnieuw gestart worden, met Martin, Schrötter en Marini op de eerste rij. Martin en Marini reden bij de start langzaam weg bij de rest, Gardner en Schrötter vormden het tweede duo, tot Gardner weer eens onderuit ging.

Marini moest al vrij rap afhaken bij Martin, terwijl Schrötter redelijk eenzaam op de derde plek reed. Daar bleef een verder weinig enerverende race ook bij en zo pakte oud-Moto3-wereldkampioen Martin zijn eerste zege in de Moto2, voor Marini en Schrötter.