Viñales op MotoGP-pole in Oostenrijk

Maverick Viñales heeft zijn eerste poleposition van het MotoGP-seizoen te pakken. De Spaanse Yamaha-coureur was de beste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring.

Viñales had de snelste tijd staan en zag hoe Jack Miller met zijn Ducati slechts 0,068 seconden tekort kwam. De Australiër stootte WK-leider Fabio Quartararo (+0,087) daarmee wel naar de derde plek. De bij Ducati vertrekkende Andrea Dovizioso voert de tweede startrij aan, voor Pol Espargaro (KTM) en Joan Mir (Suzuki), met Franco Morbidelli (Yamaha), Alex Rins (Suzuki) en Johann Zarco (Ducati) op rij drie.

De pole in de Moto2 ging voor de tweede keer in zijn loopbaan naar Remy Gardner. De Australiër was met 0,036 seconden nét iets sneller dan Jorge Martin, terwijl Marcel Schrötter op 0,064 seconden ook niet ver uit de buurt zat. Bo Bendsneyder zal het moeten doen met een 29e startplek.

Net als een week eerder in Tsjechië was Raul Fernandez goed voor de Moto3-pole. De Spanjaard troefde landgenoot Albert Arenas af met slechts 0,011 seconden, maar ook John McPhee zat met 0,029 uiterst dicht in de buurt. Jaume Masia zat op plek vier ook nog binnen een tiende van een seconde.

De Moto3 trapt de racedag zondag om 11.00 uur af, de Moto2 volgt om 12.20 uur en om 14.00 uur is het de beurt aan de MotoGP.