Frijns naar DTM-podium op Lausitzring

Robin Frijns heeft op de Duitse Lausitzring een podiumplek gescoord in de DTM. De derde race van het seizoen leverde de Nederlander de derde plek op, zondag volgt nog een race.

Met Audi-teamgenoten Frijns en Nico Müller voorop ging de race van start, Loïc Duval (Audi) en Sheldon van der Linde (BMW) volgden. Müller kende de betere start en verschalkte Frijns, Van der Linde passeerde Duval, die Marco Wittmann en Jamie Green achter zich aan kreeg.

Na een kleine twintig minuten kwam Van der Linde als eerste van de voorste mannen zijn verplichte pitstop maken, Frijns en Duval volgden een ronde later en kwamen achter Van der Linde terecht. Müller stopte een paar ronden later en kwam ruim voor Van der Linde de baan weer op.

Mike Rockenfeller maakte vanaf de leiding zijn stop, waardoor Müller weer naar de leiding ging, ruim voor Van der Linde, Frijns en Marco Wittmann - Duval's Audi had de geest gegeven. Daar bleef het verder bij en dus won Müller, voor Van der Linde - zijn eerste DTM-podium - en Frijns.