FOK! Wat een weer: woedende weeramateur censureert zichzelf!

Nee.

Dit weerbericht is al bij voorbaat gecensureerd. Er staat al meer dan een week onweer op het weermenu en wat krijg ik? *PIEP* Helemaal niks. Dag in dag uit hoop je weer op een leuke bui en *PIEP* elke dag weer een totale flop. Wel de lasten, maar niet de lusten. 

Daarom was er eergisteren ook geen weerbericht. Ik kon er niet meer tegen. Overal in de provincie hoosbuien en onweer, terwijl ik *PIEP* helemaal niks gekregen heb, op een paar flutbuitjes na dan. Ik had dus absoluut geen zin om een weerbericht te maken. Ongeacht of de anderen wel of niet konden. Ik draai er niet om heen, zo was het gewoon. 

In Oostzaan, pakweg 20 km verderop viel 54 mm, in Enkhuizen (zogezegde weeramateur sliep er doorheen) 70 mm, Den Helder 40 mm Bovenkarspel 60 mm en Volendam 20 mm. En ik? Afgerond naar boven 4 mm. Wat was ik kwaad zeg! 

Vandaag sloeg natuurlijk ook weer nergens op hier. Alleen maar zon en droog. Ik krijg er het *PIEP* van. Gisteren hadden we hier dan nog de 'mazzel' van Noordzeetroep, bekend onder de naam Stratus, buienkiller nummer 1. Worden we ook al zo vrolijk van.

Buien zijn er wel momenteel een beetje verspreid in het land. Het werd wel warmer dan gedacht zo'n 27 tot 29 graden. Op lokale stations is de 30 graden nog gehaald, maar niet officieel.

En dan draaien we morgen maar weer hetzelfde plaatje als vandaag. Morgenavond lijkt er dan wel een wat georganiseerder onweer op te komen dagen, maar als ik de guidance moet geloven zal het wel geen spectakel worden.

Wat kan er mis gaan voor mij: A. Een deel trekt over zee en een ander deel trekt ten oosten langs. B. De activiteit gaat eruit en er blijft alleen maar wat regen over. C. Het trekt met een noodgang over zodat je er voor je er erg in hebt de bui alweer over is. D. Of het blijft zelfs droog.

In ieder geval heb ik er geen vertrouwen in dat ik morgen wat leuks krijg. 

In de rest van het land kunnen ook 's middags onweersbuien ontstaan en die kunnen wederom pittig zijn. Het wordt met 28 tot 31 graden weer behoorlijk warm en benauwd.

Inmiddels denk ik zo: WEG met blije mensen. WEG met de zon. WEG met plezierbootjes in de grachten. WEG met de volle terrassjes. WEG met alle vrolijkheid.

Er valt als fanatieke buienliefhebber namelijk helemaal niets te lachen hier. Dus opzouten allemaal, ga ergens anders maar vrolijk zijn.

Ik heb het nog netjes gehouden.  

Tot ziens maar weer.  

Meer weer op FOK!

Bui nabij Haps (Foto: Charged)
Nog een foto in Haps van de onweersbui in de buurt. (Foto:Charged)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.