'Oudje' wint F3-race Barcelona

Het raceweekeinde op het Circuito de Catalunya in Barcelona is geopend met de eerste Formule 3-race van het weekeinde. Zaterdagochtend streden de heren onder de warme Spaanse zon, waar de winst naar een 26-jarig 'oudje' ging.

De race ging van start met Logan Sargeant op poleposition, voor Jake Hughes, Liam Lawson en Oscar Piastri, met Richard Verschoor op de tiende plek en Bent Viscaal op de 23e positie. De top-3 behield de posities bij de start, Clement Novalak vertrok lekker en schoof door naar de vierde stek, terwijl Viscaal al na een paar bochten in het grind stond.

Nadat de safety car de baan weer verlaten had kwam Piastri snel met een aanval op Novalak, een paar ronden later ging 'veteraan' Hughes buitenom Sargeant naar de leiding. Titelkandidaat Frederik Vesti, rijdend in het middenveld, kwam halverwege de race stil te staan met een kapotte auto en veroorzaakte zo een tweede safety car-situatie.

Piastri kende geen beste herstart - hij kwam even buiten de baan - en zag Novalak en David Beckmann langszij komen. Zo kabbelde de race verder voort, tot Lawson met drie ronden te gaan buitenom bij Sargeant naar de tweede plek ging. De winst van Hughes kwam niet meer in gevaar, Lawson en kampioenschapsleider Sargeant completeerden het podium. Verschoor finishte als negende en start zondagochtend dus vanaf de tweede plek.