O'Sullivan na thriller in finale WK snooker

Ronnie O’Sullivan heeft na een ware thriller de finale bereikt van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De vijfvoudig wereldkampioen leek in de halve finale tegen Mark Selby afgeschreven bij een achterstand van 16-14 in frames. Maar The Rocket richtte zich op en won drie frames op rij en schakelde Selby uit met 17-16.

O'Sullivan begon de halve finale met een 5-3 voorsprong. Halverwege de partij was het echter 7-9 voor Selby. In de derde sessie had Selby uit kunnen lopen tot 9-14, maar het werd uiteindelijk 11-13. O'Sullivan opende de avond met een break van 112 voor 12-13, waarna Selby uitliep naar 12-15. Het werd 14-16. Ronnie ging all in en met een break van 138 en vervolgens een break van 71 moest het tot een decider komen. 

In het beslissende frame liep O'Sullivan uit tot 64-0, waarna hij een lange pot op rood miste. Selby kwam niet verder tot 34, waarna verdedigend spel volgde. Dit werd gewonnen door The Rocket, waarna hij de tafel leegpotte. Het wordt de zevende WK-finale voor O'Sullivan. Zijn laatste wereldtitel dateert uit 2013. 

In de finale speelt O'Sullivan tegen Kyren Wilson. Laatstgenoemde won in de andere halve finale met 17-16 van Antony McGill. Het werd een historisch laatste frame. McGill gaf 35 punten weg omdat hij acht snookers miste. Maar ook Wilson liep de spanning op en miste het één en ander. Hij wist wel met 103-83 het laatste frame naar zich toe te trekken. 

De finale tussen O'Sullivan en Wilson wordt zaterdag en zondag gespeeld. Het gaat over vier sessies en best of 35 frames.