FOK! Wat een weer: plaatselijk mist, later een bui

Het is wisselend bewolkt en plaatselijk komt nog mist voor, deze lost snel op. Daarna wisselen zon en stapelwolken elkaar af en vooral in de middag ontstaat er een enkele onweersbui. De kans daarop is het grootst in het noorden en oosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C aan de westkust tot lokaal 28°C in het oosten en zuidoosten. De wind is meest zwak en komt in het noorden uit noordoost en elders uit westelijke, later uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar zondag kan er lokaal nog een enkele (onweers)bui voorkomen. Verder zijn er ook opklaringen waar lokaal mist kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig en komt uit het noordoosten.

Zondag overdag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken en vooral in de middag en avond komen er regen- en onweersbuien. Lokaal kan er in korte tijd veel neerslag vallen. In de avond zijn bij buien vooral in het westen zware windstoten mogelijk tot circa 80 km/uur. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C in het Waddengebied tot 31°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen, in de avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dreigende wolken afgelopen dinsdag boven Haps (Foto: Charged)
Dreigende wolken afgelopen dinsdag boven Haps (Foto: Charged) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.