Bayern München vernedert Barcelona in doelpuntrijke kwartfinale

Bayern München heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Duitse ploeg rekende in een doelpuntrijke kwartfinale makkelijk af met 8-2.

Na vier minuten spelen kwam Bayern München al voorsprong via Thomas Müller, die via een knappe combinatie met Robert Lewandowski de 1-0 binnenschoof. Barcelona had snel een antwoord klaar, want drie minuten later stond het alweer gelijk, al had Barcelona daarvoor wel de hulp van Bayern-verdediger David Alaba, die een voorzet van Jordi Alba binnentikte.

Barcelona was daarna nog dicht bij een 2-1 voorsprong. Eerst kreeg Luis Suárez een grote kans en daarna belande een voorzet van Lionel Messi nog op de paal, maar daarna liep Bayern makkelijk weg bij Barcelona. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden de Duitse ploeg maar liefst drie keer. Ivan Perisic maakte de 2-1, waarna ook Serge Gnabry en nogmaals Müller het doel wisten te vinden. De 4-1 was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft had Barcelona nog een klein beetje hoop nadat Suárez de 4-2 binnenschoot. Bayern München had direct een antwoord klaar en maakte al snel de 5-2 na een goede actie van Alphonso Davies die vervolgens de bal gaf aan Joshua Kimmich.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd liep Bayern nog verder uit. Lewandowski en Coutinho (twee keer) bepaalden de eindstand op 8-2.

Komende woensdag speelt Bayern München in Portugal de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Manchester City en Olympique Lyon, die zaterdagavond tegenover elkaar staan.