Mercedes pakt 1-2'tje in Formule E-afsluiter

Op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn is het seizoen in de Formule E afgesloten. Donderdag werd de zesde en laatste race van de door de COVID-19-pandemie wat aparte seizoensfinale verreden.

Stoffel Vandoorne schonk Mercedes een eerste poleposition en vertrok met Sebastien Buemi naast zich, gevolgd door René Rast, Nyck de Vries, Robin Frijns en Edoardo Mortara. Vandoorne en Buemi behielden hun plekken in de eerste schermutselingen, De Vries werkte zich langs Rast naar plek drie en Mortara passeerde Frijns.

Alleen de eerste drie pakten na dik tien minuten hun eerste Attack Mode, wat niet voor veranderingen zorgde, terwijl Frijns voorbij Mortara stak. De Vries pakte al vrij snel zijn tweede Attack Mode, een aparte keuze, want zo moest hij de tweede helft van de race zonder de extra kracht doen - problematisch in het geval van bijvoorbeeld een safety car.

In de slotminuten duwde De Vries zich met het nodige geweld alsnog langs Buemi naar plek twee, terwijl ook Rast zich kwam melden. De Vries zat er prima bij en zat zelfs nog vlak achter teamgenoot Vandoorne, hoewel een aanval er niet meer kwam. Vandoorne schonk Mercedes zo een eerste Formule E-zege en De Vries maakte er zelfs een 1-2'tje van, terwijl Buemi het podium completeerde.

Frijns kwam aan het einde van de race in de problemen en viel terug tot de voorlaatste plek. De titel was sinds het weekeinde al in handen van Antonio Felix da Costa.