'Wiegman tekent morgen contract als bondscoach Engels vrouwenelftal'

Sarina Wiegman zal het bondscoachschap van het Nederlands vrouwenelftal ruilen voor dat van het Engelse vrouwentelftal. Volgens Sky Sports zijn de contractbesprekingen in de eindfase en zal het vrijdag de deal rond zijn. 

Het is de bedoeling dat Wiegman dan pas vanaf na de uitgestelde Olympische Spelen in Engeland gaat werken. Na de Spelen kan ze dus de overstap maken naar Engeland. Daar volgt de coach Phil Neville op, die tot en met juli 2021 op de loonlijst staat in Engeland. Hij maakte al bekend dat hij het naar 2022 verschoven EK niet meer zal meemaken. Dat zal dan dus de eerste grote klus zijn van Wiegman in dienst van de Engelsen. Het EK in 2022 wordt bovendien in Engeland gespeeld. 

Wiegman is al vanaf 2014 in dienst van het Nederlands elftal. Eerst als assistent en vanaf janauri 2017 als de eindverantwoordelijke. Onder haar leiding won Oranje in eigen land het EK en vorig jaar op het WK werd de ploeg tweede. Omdat de kans nihil is dat Wiegman voor de Olympische Spelen de overstap zal maken, is de FA zelfs bereid nog een jaar te wachten.

Groot-Brittannië doet overigens ook met de vrouwenploeg mee aan de Olympische Spelen. Wiegman heeft een contract tot en met media 2021 bij de KNVB. De Nederlandse voetbalbond wilde nog niet veel kwijt over de overstap. Voor de zomervakantie was er al een gesprek over de toekomst van Wiegman bij de KNVB en dit gesprek zou na de vakantie worden voortgezet. Waarschijnlijk zal dat een kort gesprek worden.