PSG na goals in slotfase naar halve finale Champions League

Het sprookje van Atalanta in de Champions League is over. Tot de negentigste minuut leek het erop dat de Italianen zich ten koste van Paris Saint-Germain gingen plaatsen voor de halve finale van de Champions League, maar in een tijdsbestek van twee minuten werd een 1-0 voorsprong omgedraaid in een 1-2 nederlaag, waardoor PSG voor het eerst sinds 1995 in de halve finale staat van de Champions League.

Atalanta kwam na een klein half uur op voorsprong dankzij Mario Pasalic. Lange tijd leek het erop dat de Italiaanse club zich voor het eerst in de clubhistorie ging plaatsen voor de halve finales van de Champions League, maar in de 90ste minuut kwam Paris Saint-Germain langszij nadat Marquinhos van dichtbij de bal binnenschoot. Twee minuten later was het feest helemaal compleet voor PSG na een doelpunt Eric Maxim Choupo-Moting, waarmee de Franse landskampioen voor het eerst sinds 1995 nog eens in de halve finale staat van de Champions League.

In die halve finale is RB Leipzig of Atlético Madrid de tegenstander. Beide teams spelen donderdag hun kwartfinale tegen elkaar.