Van Aert wint openingsrit Critérium du Dauphiné

Wout van Aert heeft de openingsrit van het Critérium du Dauphiné gewonnen. In een sprint heuvel op met een uitgedund peloton was de 25-jarige Belg de snelste, voor Daryl Impey en Egan Bernal. Van Aert is ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

In de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné zouden vijf renners in de vroege kopgroep meezitten: Brent Van Moer, Niccolò Bonifazio, Michael Schär, Quinten Hermans en Tom-Jelte Slagter. Toch wisten drie van de vijf renners niet de tv-uitzending halen. Bonifazio moest opgeven vanwege rugproblemen en de Belgen Van Moer en Hermans raakte betrokken bij een valpartij in de kopgroep en moesten ook de strijd staken.

Slagter wist wel de tv-uitzending te halen, maar snel daarna moest hij Schär laten gaan, waardoor de Zwitser er lange tijd alleen voor stond. Schär zou het ook niet halen nadat Jumbo-Visma zich op twintig kilometer van de streep op kop had gezet met Robert Gesink. De Nederlander van Jumbo-Visma zorgde met een strak tempo dat het peloton langzaam werd uitgedund. Nadat het werk van Gesink was gedaan was het werk aan de andere renners van Jumbo-Visma.

Niemand zou meer weg geraken waarna de sprint voor Wout van Aert werd aangetrokken. De Belg van Jumbo-Visma maakte het werk van zijn ploeggenoten keurig af door de sprint te winnen van Daryl Impey. Egan Bernal werd op gepaste afstand derde. Voor Van Aert was het alweer zijn derde overwinning in twaalf dagen tijd. Eerder won hij ook al de Italiaanse wedstrijden Strade Bianche en Milaan Sanremo.