Harris running mate Biden bij presidentsverkiezingen VS

Joe Biden, de presidentskandidaat namens de Democraten, heeft senator Kamala Harris gekozen als running mate voor de aanstaande presidentsverkiezingen in november. Biden en Harris zullen het daarbij opnemen tegen Donald Trump en Mike Pence.

Biden had enige tijd geleden al aangekondigd dat zijn vice presidentskandidaat een vrouw zou zijn. Sindsdien werd Harris steevast als één van de favorieten gezien. De Democrate is sinds 2017 senator voor Californië en was daarvoor ze de  eerste vrouwelijke procureur-generaal van het openbaar ministerie in de staat Californië.

Harris had aanvankelijk zelf de ambitie president te worden maar in de voorverkiezingen behaalde ze niet voldoende stemmen. Wel was ze tijdens de  debatten van de Democraten fel tegen Biden, iets wat niet ongebruikelijk is tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen.

De positie van running mate is een interessante gezien de leeftijd van Biden, hij wordt in november 78 en het is niet uitgesloten dat hij bij winst slechts één termijn zal dienen als president.

Harris running mate Biden bij presidentsverkiezingen VS (WikiCommons/Gage Skidmore)
Harris running mate Biden bij presidentsverkiezingen VS (WikiCommons/Gage Skidmore)