BLM: 'plunderingen zijn reparatiebetalingen'

De stad Chicago is de laatste dagen het toneel van plunderingen, nadat op sociale media een verhaal werd verspreid over een zwarte man die zou zijn doodgeschoten door de politie. De voornameljk negroïde inwoners van Chicago besloten om ter nagedachtenis aan de beste man winkels te plunderen.


Ariel Atkins praat poep (Bron: YouTube)

Politie-commissaris David Brown vertelde aan de verzamelde pers dat de desbetreffende man, Latrell Allen, op de politie schoot, werd neergeschoten en op dit moment in een ziekenhuis aan het herstellen is van zijn verwondingen.

Het zag dan ook weer eens zwart van de mensen in winkels van Dior, Apple en Nike, die werden leeggeroofd door een 'woedende' meute. Brown noemde dit "geen protesen, maar ronduit crimineel geplunder en onacceptabel". Er werden de afgelopen dagen dan ook veel arrestaties verricht.

Ariel Atkins, een BLM-organisator die een demonstratie wil organiseren voor alle arrestanten, vond de plunderingen best wel logisch. "Het kan me niet schelen of iemand een Gucci of Macy's of een Nike-winkel leegrooft. Dat betekent namelijk dat die persoon weer kan eten en zich kleden."

"Dit zijn de herstelbetalingen", bazelde Atkins nog even door. "Het is ook helemaal niet erg dat ze pakken wat ze te pakken kunnen krijgen, want die winkels zijn toch al verzekerd."

Brown vindt het uiteraard allemaal onzin. "Die man schoot op onze agenten, onze agenten schoten terug en verwondden hem."

Atkins vond dat uiteraard allemaal onzin. "De politie zegt zoveel", was haar korte antwoord.