FOK! Wat een weer: geluk of pech?

Hallo!  

Er gebeurde gisteren zowaar weer eens wat! Dat het heet is dat weten we ondertussen wel. Er was echter wel een kans dat er buien zouden ontstaan en dat is uiteindelijk ook gebeurd. In Limburg, maar met name in de provincie Utrecht. In de omgeving van Zeist viel ruim 68 mm regen. Deze bui zorgde er ook voor dat er elders geen buien meer konden ontstaan. Een echte Pulse-storm, maar een krachtige.

Verder was het vandaag overal heet. Alleen op Vlieland werd de 30 graden zeker niet gehaald. Terschelling zat er dichterbij, maar is het ook net niet gelukt. Een gebied met bewolking en wat regen drukte de temperatuur in Vlissingen ook lange tijd, maar daar wisten ze met een eindsprint toch nog de 30 graden te behalen. In Den Helder boekte ze ook een dikke tropische dag met ruim 32 graden.

Verder was de hoogste temperatuur vandaag in Arcen met ruim 36 graden.

Vandaag krijgen we dan een herhaling van gisteren. Er kan weer een forse onweersbui ontstaan, maar de meeste plaatsen houden het ook morgen gewoon droog bij tropische temperaturen. De maxima liggen tussen de 29 en 35 graden. 

Meer kans op onweer is er op donderdag, maar daar kom ik uiteraard later op terug. Eerst morgen nog even zweten en puffen met een lokale onweersbui.

Tot vanavond!  

Meer weer op FOK!

 

Even afkoelen (Foto: Stephan5)
Even afkoelen maar!  (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.