Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 uitgesteld tot 2021

Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 is opnieuw uitgesteld. Dat heeft het ontwikkelteam bekend gemaakt via twitter. De game zou oorspronkelijk uitkomen in maart, maar werd al een keer uitgesteld tot najaar 2020.

"Ons doel was altijd om de beste game te leveren, om je mee te nemen in een Seattle opnieuw gevormd door de World of Darkness, en om een waardige opvolger voor de originele Bloodlines-game te geven", aldus Andy Kipling en Jakob Munthe op Twitter. "Door de lat zo hoog te leggen en door de ambities die we onszelf hebben gesteld, hebben we de moeilijke beslissing gemaakt dat we meer tijd nodig hebben. [...] het wijzigen van de datum van release is een van de veranderingen die we maken om de beste spelerservaring te garanderen."

De vertraging komt niet echt als een verassing: de afgelopen maanden zijn er nauwelijks updates geweest wat betreft Bloodlines, behalve een korte trailer waarin werd aangekondigd dat de Brujah Damsel terugkeerde in Bloodlines 2. Ook was er kritiek op de animaties in de beelden die Hardsuit Labs naar buiten had gebracht, die er gedateerd en houterig uitzagen. Pragmatisch gezien is het uitstel ook geen slechte keuze: Cyberpunk 2077 komt in het najaar uit, waar al veel aandacht voor is.