FOK! Wat een weer: Tja... Meer van hetzelfde

Overdag is er weer veel ruimte voor de zon, al kunnen er ook wel weer enkele wolkenvelden voorkomen. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken die in het midden en zuiden plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Daarbij is er kans op windstoten, hagel en lokaal veel regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 29°C op de Wadden tot lokaal 35°C in het zuiden van het land. In het zuiden en zuidoosten van het land is code oranje afgegeven vanwege extreme hitte. De oostenwind is overwegend matig.

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de oostelijke wind is zwak tot matig.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en vooral in de middag ontstaan er mogelijk weer een paar onweersbuien, met daarbij kans op hagel, windstoten en veel regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. In de middag gaat op de stranden de wind van zee waaien. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

 

De zon ging fraai onder (Foto: Stephan5)
De zon ging dit weekend fraai onder in Haarlem. (foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.