Gewapende woningoverval

De politie kreeg zaterdag 8 augustus rond 16.00 uur een melding van een overval op een woning aan de Pnemstraat in Uden. De bewoners zijn geconfronteerd met vier mannen. Die bedreigden hen met mogelijk een vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en maakten de bewoners een buit afhandig. Een van de bewoners liep daarbij oppervlakkige verwondingen op.

De daders zijn daarna vertrokken en gevlucht in een auto. Met die auto zijn ze gevlucht richting de A50, een nabij gelegen snelweg. Diverse agenten zijn door de meldkamer direct na de melding naar de plaats van de overval gestuurd, maar ook gestationeerd op omliggende vluchtwegen.

Onderzoek
De slachtoffers en diverse getuigen zijn gehoord en hun verklaringen zijn zo gedetailleerd mogelijk genoteerd. Ook is beeldmateriaal van camera's veiliggesteld. De politie is momenteel druk bezig om de beelden te bestuderen en te kijken of ze aanwijzingen en aanknopingspunten opleveren die het onderzoek verder kan helpen. Daarnaast verrichtte de afdeling forensische opsporing een uitgebreid sporenonderzoek op de locatie.

Signalement daders:
Het gaat om vier getinte mannen. Zij droegen alle 4 een zogeheten hoodie. Uit het onderzoek werd vrij snel duidelijk dat de daders zijn gevlucht in een beige-kleurige Renault personenauto.

Grote impact
Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geeft de politie de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Zij doen dat door inzet op aanhouding van de daders en de technische afhandeling van de zaak.

Oproep getuigen:
De identiteit van de daders is nog niet bekend. Daarom heeft de politie de hulp van het publiek nodig! Zij zoeken dan ook getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze daders en de overval. Elk aanknopingspunt kan helpen.

Bel ons via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).