Williams neemt flinke voorsprong tegen O'Sullivan op WK snooker

Mark Williams heeft een flinke voorsprong genomen op Ronnie O'Sullivan in de eerste sessie van de kwartfinales op het wereldkampioenschap snooker. De drievoudig wereldkampioen staat met 6-2 voor tegen de vijfvoudig wereldkampioen. 

O'Sullivan kwam nog wel 1-2 voor met breaks van 70 en 101. Daarna was het echter de beurt aan Williams die met breaks van onder andere 56, 72 en 130 een 6-2 voorsprong nam. 

Ook in de andere kwartfinales zijn de eerste sessies gespeeld. Antony McGIll staat 7-1 voor tegen Kurt Maflin. Kyren Wilson nam een 5-3 voorsprong tegen titelverdediger Judd Trump en Mark Selby staat met dezelfde cijfers voor tegen Neil Robertson. Selby kwam 5-0 voor, waarna Robertson er voor zorgde dat de achterstand nog acceptabel was. 

Vanavond is de tweede sessie van Wilson - Trump en Selby - Robertson. Deze wedstrijden worden dinsdagmiddag beslist. De partijen McGill - Maflin en Williams - O'Sullivan kennen dinsdag twee sessies met de beslissingen in de avond. De wedstrijden gaan over best of 25 frames.