Harvick wint chaotische NASCAR-race Michigan

De tweede echte double header in de geschiedenis van de NASCAR Cup Series werd op zaterdag afgetrapt op de Michigan International Speedway, waar een kleine 160 ronden op het programma stonden voor de heren.

Het veld werd op gang gevlagd met Joey Logano en Denny Hamlin op front row, gevolgd door Kevin Harvick, Aric Almirola, Brad Keselowski, Alex Bowman, Kyle Busch, Chase Elliott, Clint Bowyer en Kurt Busch. Logano en Hamlin hadden de touwtjes stevig in handen tot de competition caution, waarna ze vooraan zaten bij de herstart, tot Harvick er voorbij kwam.

Harvick reed overtuigend naar de eerste stagewinst, voor Hamlin en de sterk naar voren komende Ryan Blaney, terwijl Logano juist ver terugviel tot net binnen de top-20. Blaney nam bij de herstart de leiding, die hij kort voor de helft van de race weer in kon leveren bij Harvick, die zo na de eerste stage ook de tweede stage op zijn naam schreef.

Bij de herstart reed Hamlin aan de leiding, voor Erik Jones, die deze week hoorde dat hij volgend jaar een ander team mag zoeken, maar Harvick kwam al snel weer terug op één. Het duurde niet lang, want Chris Buescher tikte John Hunter Nemechek in de rondte: caution. Harvick zat er bij de herstart weer bovenop, dit keer kwamen Keselowski en Kyle Busch er achteraan.

Nemechek zorgde al snel voor een nieuwe caution en met iets minder dan vijftig ronden kwam zo goed als iedereen nieuw rubber en/of brandstof halen, waarmee de race mogelijk precies uitgereden kon worden. Kyle Busch kwam zo door naar de leiding, maar het was wederom Harvick - die in tegenstelling tot Busch wat nieuwe banden had gehaald - die er langs kwam en nu zat ook Martin Truex Jr er goed bij te kijken.

Zo ging het lekker door, tot wéér Nemechek een caution veroorzaakte met de schade aan zijn auto. Een aantal man kwam toch weer binnen, zoals Logano en Blaney, en met Harvick, Elliott en Kyle Busch voorop werd het groen weer gezwaaid. Met dik tien ronden te gaan volgde alweer de zevende caution, dit keer doordat Ryan Preece met wat ongevraagde hulp van Tyler Reddick lichtjes de muur in spinde.

Met negen ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, waarbij Kyle Busch de leiding pakte, tot Harvick zich vrij agressief langs hem heen duwde. Cole Custer spinde al snel stevig de muur in: caution. Dit keer konden we door voor drie ronden, met wederom Hamlin en Harvick voorop en dit keer kwam ook Bubba Wallace zich melden. Weer duurde het niet lang: Austin Dillon en Ryan Newman gingen de muur in.

Dit keer werd het groen gezwaaid voor overtime, Harvick en Keselowski voerden het veld aan. Dit keer bleven ze in die volgorde rijden en dus ging de winst volledig terecht naar Harvick, voor Keselowski en Truex. Het was tevens Harvick's 54e zege, waardoor hij nu gedeeld elfde staat in de Cup-geschiedenis.

Custer in de muur

Dillon en Newman in de muur