O'Sullivan evenaart Hendry met 19e kwartfinale op WK snooker

Ronnie O'Sullivan staat voor de negentiende keer in zijn carrière in de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker. Hij evenaart daarmee het record van Stephen Hendry. Hij won uiteindelijk 13-10 van Ding Junhui. 

Het stond na twee sessies 8-8. O'Sullivan opende de avond met een break van 87. In een frame later miste Ding een belangrijke gele bal, waarna Rocket Ronnie ook het tweede frame kon meepakken.  Ding potte vervolgens 88 voor 10-9, waarna hij een 39-0 voorsprong uit handen gaf. Het stond 11-9 bij de break. 

Na de pauze liet Ding opnieuw van zich horen met een break van 81. Het was het laatste kunststukje van de Chinees. O'Sullivan liet 117 noteren en pakte ook het laatste frame voor 13-10. O'Sullivan treft in de kwartfinales Mark Williams, die eerder Stuart Bingham met 13-11 naar huis stuurde. 

De laatste achtste finale is nu nog bezig en gaat tussen Antony McGill en Jamie Clarke. Het staat daar nu 9-9 en is te zien op Eurosport en BBC2. 

Update 07:00 uur

Anthony McGill is als laatste speler door naar de kwartfinales. Hij versloeg Jamie Clarke met 13-12. McGill treft in de kwartfinales de Noorse Kurt Maflin. De kwartfinales starten maandag.