Harde schreeuw redt vrouw van agressieve indringer

De recherche is op zoek naar getuigen nadat zondagochtend, omstreeks 03.50 uur, een onbekende man op hardhandige wijze de woning binnendringt van een jongedame aan de Smedenstraat in Deventer. De recherche is direct een onderzoek gestart.

De onbekende man dringt het appartementencomplex van een jongedame binnen, nadat zij op de fiets terugkomt van een bezoek aan vrienden. Op het moment dat de jongedame haar fiets naar binnen wil rijden om haar fiets op te bergen, staat er opeens een onbekende man met zijn voet tussen de deur.

De man duwt de deur in zijn geheel met beide handen open. De man pakte haar direct vast en bedreigt haar dat hij haar iets aandoet als zij niet meewerkt. De jongedame schreeuwt zo hard als zij kan, hopend dat iemand haar hoort. Gelukkig hoort de buurman haar geschreeuw en ontfermt zich over haar. De man rent zo snel mogelijk de centrale hal uit en rent in de richting van de T.G. Gibsonstraat.

Signalement verdachte
Op basis van het eerste onderzoek en de getuigenverklaring is het onderzoeksteam op zoek naar een man met een getinte huidskleur, ongeveer 1.75 m. lang, verzorgd uiterlijk, donker en kort haar (scheiding aan de zijkant, met een lok). Daarnaast had de man nette en verzorgde geëpileerde wenkbrauwen. Hij droeg een zwarte, korte jas en een lichtkleurige spijkerbroek.

Vragen
De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden van deze overval. Het team komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen of wellicht meer weten over deze overval.

Wie heeft er in de nacht van 8 augustus op 9 augustus tussen 03.45 en 04.00 uur iets opvallends gezien inde Smedenstraat of in de omgeving? Woont u in de Smedenstraat of in de omgeving van de Smedenstraat en beschikt u over camerabeelden? Dan is het team benieuwd of er iets opvallends te zien is op uw camerabeelden.

Het kan zijn dat de verdachte het slachtoffer is gevolgd. Wie heeft wellicht iets opvallends gezien in de buurt van de Smedenstraat, iemand die zich ergens verdacht opstelde of iets anders? Dan hoort het team dat uiteraard ook graag. De verdachte vluchtte in de richting van de T.G. Ribsonstraat. Wie heeft iets opvallends gezien of gehoord in de nacht van 8 augustus op 9 augustus in die omgeving?

Uw melding helpt!
Het onderzoeksteam komt graag in contact met iedereen die meer informatie heeft over deze overval. Elke tip kan van groot belang zijn in het lopende onderzoek. Het delen van informatie kan telefonisch via 0900- 8844. Liever anoniem uw informatie delen? Dat kan uiteraard ook. Neem telefonisch contact op met MeldMisdaadAnoniem (MMA) via 0800- 7000.