Ballerini sprint naar winst in slotrit Polen; eindzege voor Evenepoel

De slotrit in de Ronde van Polen is gewonnen door Davide Ballerini. De Italiaan van Deceuninck - Quick Step won voor Pascal Ackermann en Alberto Dainese. De eindzege in de Ronde van Polen ging naar Remco Evenepoel, die zaterdag zijn klasse demonstreerde in de Poolse rittenkoers.

Vandaag stond er nog een vlakke etappe op het programma in de Ronde van Polen. De eindzege in de Poolse WorldTour-wedstrijd stond wel vast na de demonstratie van Evenepoel in de koninginnenrit en werd er vandaag alleen nog gestreden voor de etappewinst.

Lange tijd kleurde een kopgroep van zeven het wedstrijdbeeld met daarin de Nederlander Jos van Emden, De kopgroep wist tot in de laatste tien kilometer stand te houden, maar daarna konden de sprinters zich opmaken voor een nieuwe massasprint in de Ronde van Polen.

Trek-Segafredo trok de sprint aan voor Jasper Stuyven, maar de Belg kwam te vroeg aan kop en zou dan ook geen top klassering halen. De ritwinst leek naar Pascal Ackermann te gaan, maar in de laatste meters werd de Duitser alsnog voorbij gesprint door Davide Ballerini, die veel meer snelheid had dan Ackermann.