Robertson en Wilson naar kwartfinales WK snooker

Neil Robertson en Kyren Wilson staan in de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker. Robertson won met 13-9 van Barry Hawkins en Wilson won met dezelfde cijfers van Martin Gould. 

Robertson en Hawkins gingen de afsluitende sessie in met een 8-8 gelijkspel. Mede door breaks van  59, 50 en 79 kon Robertson de partij naar zich toe trekken. In de volgende ronde wacht Mark Selby. 

Wilson stond tegen Gould al 10-3 en uiteindelijk 11-5 voor.  Het was Gould echter die de achterstand verkleine naar 11-8. Het zou 11-9 moeten worden. Gould stond 68-0 voor en Wilson had drie snookers nodig. Wilson kwam terug en met zwart wist hij alsnog dat frame te pakken voor 12-8. Gould maakte er nog 12-9 van, maar daarna wist Wilson toch de partij te beslissen. 

Vanavond vallen de beslissingen in de laatste achtste finales. Ronnie O'Sullivan en Ding Junhui hebben beiden acht frames te pakken en kunnen er nog een spannende sessie van maken. Jamie Clarke staat met 8-7 voor tegen Anthony McGill. Uw redacteur stelt voor om Zomergasten over te slaan en de beslissende sessie tussen O'Sullivan en Ding te gaan kijken.