Foggia boekt allereerste GP-zege na vertrek bij Rossi

Dennis Foggia heeft zijn allereerste Grand Prix-zege te pakken. De 19-jarige Italiaan was op het Tsjechische Brno de beste in de Moto3, nadat hij het twee jaar lang niet voor elkaar kreeg om voor het team van Valentino Rossi een zege te pakken.

Met Raul Fernandez, Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki op de eerste rij sprongen de lichten uit, maar Albert Arenas pakte vanaf de zevende plek de leiding, voor Ai Ogura, Suzuki, Toni Arbolino, Fernandez, Jeremy Alcoba, Foggia, Rodrigo, Romano Fenati en Andrea Migno.

Zoals gebruikelijk in de Moto3 bleef een grote groep bij elkaar, in dit geval nadat Arenas teruggehaald was. Halverwege reed Foggia op de eerste plek, met Arenas, Arbolino en Ogura achter zich aan. Suzuki zat er ook nog bij, maar met negen ronden te gaan schoof de Japanner zijn Honda het grind in.

Foggia had de touwtjes keurig in handen, zijn Leopardteamgenoot Jaume Masia reed naar plek twee, tot hij ruim twee ronden voor het einde onderuit schoof. In de slotronde opende Ogura de aanval, met Arenas en Niccolo Antonelli erbij.

Het werd een gevecht tussen vier man om drie podiumplaatsen, waarbij Foggia de aanvallen af kon slaan om zo zijn allereerste GP-zege te pakken. Arenas en Ogura completeerden het podium, Antonelli greep er net naast, voor John McPhee en Fernandez.