Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Juventus heeft voor een grote verrassing gezorgd door Andrea Pirlo aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van De Oude Dame is de opvolger van de ontslagen Maurizio Sarri.

Pirlo (41) werd vorige week nog benoemd tot nieuwe trainer van Juve Onder-23, maar wordt direct gepromoveerd naar het eerste elftal. De 116-voudig Italiaans international stond tussen 2011 en 2015 als speler onder contract in Turijn. In 2017 beëindigde Pirlo in dienst van New York City FC zijn carrière als speler.

Eerder deze zaterdag nam Juventus afscheid van Sarri, die na de uitschakeling tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League werd bedankt voor bewezen diensten ondanks het winnen van de landstitel. Pirlo tekende een tweejarig contract en wordt volgens Juve na Maestro nu Mister.

Juventus is ervan overtuigd dat Pirlo alles heeft wat nodig is om de club naar nieuwe successen te leiden. Volgens Italiaanse media ziet voorzitter Andrea Agnelli voor hem een vergelijkbare route als Zinedine Zidane weggelegd. De Fransman won zonder enige ervaring drie keer op rij de Champions League met Real Madrid. Volgens dezelfde media stond al vast dat Pirlo Sarri zou gaan opvolgen. De vraag was alleen wanneer.