Ilott domineert F2-race op Silverstone

De hoofdrace van het weekeinde in de Formule 2 heeft een dominante zege opgeleverd voor Callum Ilott. Voor eigen 'publiek' was de Brit met afstand de beste, geholpen door de goede keuze wat betreft de strategie.

De poleposition was in handen van Callum Ilott, voor de Deen Christian Lundgaard en zijn Britse landgenoten Jack Aitken en Dan Ticktum. Met Luca Ghiotto stonden er vertegenwoordigers van vijf teams in de top-5, Ilott's teamgenoot Zhou Guanyu vertrok vanaf plek zes.

Ilott behield de leiding bij de start, Ticktum knalde gelijk door naar plek twee, voor Lundgaard en Aitken, terwijl Mick Schumacher van de achtste naar de vijfde plek kwam - met name Zhou viel flink terug, van zes naar elf. Ticktum viel al snel weer terug naar plek vier: de Brit stuiterde door het gras, Lundgaard en Aitken kwamen er weer langs.

Ticktum was niet lekker bezig, zowel Schumacher als Nikita Mazepin gingen er rap voorbij. Lundgaard en Aitken waren na de terugzakkende Ticktum de eerste toppers die hun stop kwamen maken, Ilott kwam een rondje later binnen. Met name Schumacher, Mazepin, Robert Shwartzman en Zhou kenden de omgekeerde strategie - van hard naar zacht - en kwamen dus later binnen.

Schumacher kwam met tien ronden te gaan nieuwe banden halen en kwam zes posities en twintig seconden achter Ilott de baan weer op, maar uiteraard wel met veel snellere banden. Shwartzman volgde water later en kwam kort achter Schumacher terecht, Mazepin kwam als laatste nieuw rubber halen, terwijl Schumacher simpel langs Ticktum kwam.

Door Ticktum kon een streep wat de topposities betreft, Mazepin werkte zich juist langs Schumacher naar plek zes, achter Louis Deletraz en Yuki Tsunoda. Ilott reed ondertussen eenzaam op kop, ver voor de ook al eenzame Lundgaard - Aitken zat vrij ver achter hem, met Deletraz in zijn nek.

Mazepin kwam ook soepel voorbij Tsunoda en Deletraz moest er eveneens aan geloven. Ilott pakte ondertussen overtuigend de winst, voor Lundgaard - die nog even van de baan ging - en Aitken, met Mazepin, Deletraz en Tsunoda daar weer achter. Schumacher pakte de zevende plek, Shwartzman hield Zhou van zich af en werd achtste, goed voor de pole op zondag.