Versufte lachgasmobilist (18) moet rijbewijs inleveren

Een 18-jarige Tilburger is in nacht van vrijdag tot zaterdag in het centrum betrapt op het besturen van een auto terwijl hij gelijktijdig aan een lachgasballon aan het lurken was. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een politiebiker, belast met horecatoezicht, stond zaterdag 8 augustus 2020 omstreeks 00.45 uur stil voor de kruising van de Bisschop Zwijsenstraat en de Primus van Gilsstraat. Hij zag dat vanuit het centrum een Ford Ka aan kwam rijden.

De diender zag dat zowel de bestuurder als de bijrijder een zwarte gevulde ballon aan hun mond hadden en hieruit aan het inhaleren waren. De automobilist sloeg rechtsaf maar gaf daarbij geen richting aan, kennelijk omdat hij zijn rechterhand niet kon gebruiken vanwege de ballon die hij vasthield. De politieman gaf zijn bevindingen aan collega’s en aan Cameratoezicht door.

De auto werd door de toezichthouder gelokaliseerd op de Piusstraat en daar door politiemensen aan de kant gezet. In het voertuig lagen twee cilinderflessen. De bestuurder, die versuft overkwam, gaf direct toe dat hij lachgas gebruikt had. Hij kon niet verklaren waarom hij dat gedaan had. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich en hij moet dit zaterdag aan het bureau afgeven. Er werd een proces-verbaal opgemaakt.