Sargeant overtuigt in F3-race Silverstone, Viscaal 8e

Op het circuit van Silverstone is het raceweekeinde rondom de 70e verjaardag van de Formule 1 begonnen. De Formule 3 opende het bal met de eerste van twee races, wat met name in het begin en einde voor wat leuke gevechten zorgde.

Met Logan Sargeant en Liam Lawson op de eerste rij en Jake Hughes en Frederik Vesti erachter sprongen de lichten op groen. Bent Viscaal vertrok vanaf een zeer nette vijfde plek, Richard Verschoor moest het dan juist doen met een teleurstellende 27e startplek.

Sargeant behield de leiding bij de start, Hughes schoof langs Lawson naar plek twee en Vesti en Viscaal hielden hun plek vast, hoewel de Nederlander daarna toch gepakt werd door Theo Pourchaire. Ook David Beckmann nam Viscaal al snel te grazen, terwijl Sargeant voorin een klein gaatje sloeg.

Pourchaire zag Beckmann halverwege langszij komen, Viscaal pakte hem een paar ronden voor het einde ook weer terug. Sargeant's zege kwam geen moment in gevaar, Hughes en Lawson completeerden na een niet al te hevig duel het podium, voor Vesti en Beckmann.

De zesde plek ging naar Pourchaire, voor Oscar Piastri, die Viscaal in de slotronden beiden nog passeerden. Verschoor kwam als negentiende over de finish. Plek tien en dus de pole voor zondag ging naar Lirim Zendeli, achter Clement Novalak.