Dubbelslag voor Carapaz in Ronde van Polen

Richard Carapaz heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De renner van team Ineos was na een heuvelrit in de Ronde van Polen de beste, voor Diego Ulissi. Wilco Kelderman hield zich ook goed van voren en kwam als vijfde over de streep. In het algemeen klassement is Carapaz ook de nieuwe leider.

Na twee massasprints stond er in de Ronde van Polen vandaag een heuveletappe op het programma. Vanuit de start wisten vier renners zich van het peloton af te scheiden met daarin de Nederlander Taco van der Hoorn. De kopgroep met de Nederlander kreeg een maximale voorsprong van vier minuten op het peloton, waarin verschillende tegenaanvallen werden geplaatst, met onder een groep van Thomas de Gendt en Jakob Fuglsang. Dichter dan twee minuten kwamen ze echter niet. Ook Laurens de Vreesde probeerde nog de oversteek te maken naar de kopgroep, maar ook hij slaagde daar niet in.

Taco van der Hoorn duidelijk de beste. Hij reed makkelijk weg van zijn metgezellen, en begon aan zijn solo. Toch werd de Nederlander van Jumbo-Visma al op veertig kilometer van de meet bijgehaald. Daarna trok Nathan Haas in de aanval, maar mede door het werk van Deceuninck - Quick Step en Bora-Hansgrohe werd hij in de plaatselijke slotronde weer ingehaald en het leek erop dat het op een sprint zou uitdraaien met een uitgedund peloton.

UAE Emirates was een van de ploegen die zich op kop zette van het peloton, want met Diego Ulissi hadden ze een van de favorieten in huis voor de dagzege, maar op 400 meter van de finish zette Richard Carapaz zijn aanval in. De renner van team Ineos sloeg direct een gat, waarna Ulissi nog sterk kwam opzetten. Toch hield Carapaz net voldoende over van zijn voorsprong en pakte de eerste winst van het seizoen. Ook is hij de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Zaterdag is een nieuwe heuveletappe in de Ronde van Polen.