Bagioli wint openingsetappe Tour de l'Ain, Dumoulin laat zich goed van voren zien

Andrea Bagioli heeft de openingsetappe van de Tour de l'Ain op zijn naam geschreven. De Italiaan was in de sprint net iets sneller dan Primoz Roglic. Tom Dumoulin, die de sprint aantrok voor Roglic, eindigde nog op de vierde plaats.

Vandaag na 420 dagen maakte Tom Dumoulin eindelijk zijn rentree in de Tour de l'Ain. Naast Dumoulin stonden met Egan Bernal, Geraint Thomas, Chris Froome, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk stond er nog mooi volk aan de startlijn in Montréal-la-Cluse.

De openingsetappe in de Tour de l'Ain leek gemaakt voor de sprinters, al was er in de laatste twee kilometer nog een klein heuveltje opgenomen in het parcours. Voordat de renners aan de finale kwamen reed eerst nog een drietal renners voorop, maar bij het ingaan van de laatste tien kilometer werden ze alweer ingelopen.

Op het heuveltje liet vooral Roglic zich van voren zien. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma trok even door met Bernal in zijn wiel. Toch kwam alles weer samen waarna Dumoulin de sprint zou aantrekken voor Roglic en het plannetje leek te gaan lukken, maar vlak voor de finishstreep was de Italiaan Andrea Bagioli toch Roglic te snel af. Bagioli is ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.