Bottas rijdt ook volgend seizoen bij Mercedes

Het hing al enige tijd in de lucht maar het is nu officieel, Valtteri Bottas rijdt ook volgend seizoen bij Mercedes. De Fin is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Duitse renstal waar hij acht races won.

"Ik ben erg blij dat ik ook in 2021 bij Mercedes mag blijven en dat we kunnen voortbouwen op het succes dat we samen hebben. Ik wil iedereen in het team en in de verdere Mercedes-familie bedanken voor de steun en het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik ben erg trots dat ik dit team en het merk met de ster mag vertegenwoordigen en ben enorm gemotiveerd om onze jacht op succes volgend jaar voort te zetten", aldus Bottas in een reactie, zo lezen we op Motorsport.com.

Ook teambaas Toto Wolff is blij met de contractverlenging. "We zien dit jaar een erg sterke Valtteri. Zowel wat betreft zijn prestaties op de baan, maar ook zeker in mentaal en fysiek aspect. Valtteri werkt hard, is makkelijk in de omgang en heeft een goede relatie met het volledige team. Ik kijk ernaar uit dat hij de lat samen met ons nog hoger legt in 2021", zo vertelt Wolff.