Blizzcon begin volgend jaar volledig digitaal

Net zoals E3 en Gamescom werd ook Blizzcon dit jaar geschrapt vanwege de coronapandemie. Maar zoals die andere festivals probeert ook Blizzard een digitaal alternatief op te zetten. In een gesprek met aandeelhouders heeft president J. Allen Brack aangekondigd dat een digitale versie van Blizzcon begin volgend jaar gaat plaatsvinden.

"We zijn van plan om de spirit van Blizzcon door te laten gaan in een virtueel event, vroeg in het volgende jaar", zei Brack tijdens de Q&A. "We prijzen ons gelukkig dat we een gepassioneerde en betrokken community hebben en we kijken er naar uit om te laten zien wat we hebben gemaakt en waar we aan hebben gewerkt."  Meer details werden er niet gegeven, behalve dat er aan projecten gewerkt wordt binnen Blizzard die niet de "standaard sequels" zijn voor Diablo, Overwatch en World of Warcraft.

Blizzard rapporteerde ook dat de verwachtingen voor het tweede kwartaal werden overtroffen en dat de omzet groeide met 38 procent, waardoor de totale omzet op 1.9 miljard dollar uitkomt. Daar zit echter een gitzwarte rand aan: eerder rapporteerde Bloomberg dat werknemers van Blizzard niet voldoende betaald worden voor hun werk, en qua salaris ver onder het gemiddelde zit van de gamesindustrie. 

Blizzcon