Van der Wiel sluit aan bij RKC

Gregory van der Wiel traint mee met RKC. De 32-jarige rechtsback wil zijn profcarrière weer een nieuw leven inblazen en sluit aan bij de eerste selectie van de Waalwijkers.

Van der Wiel licht zijn comeback toe: "Het hoofdstuk betaald voetbal heb ik nooit afgesloten. Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan. De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in. De prettige gesprekken met Fred Grim en Mo Allach en het goede gevoel bij de club hebben mij doen besluiten bij RKC Waalwijk aan te sluiten. De komende periode zal uitwijzen wat dit mij en RKC Waalwijk gaat brengen. Nu eerst en het belangrijkste voor mij; voetballen."

De 32-jarige Amsterdammer begon zijn carrière bij Ajax, waarna hij uit bij FC Twente (1-4) op 11 maart 2007 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax maakte. Na 190 officiële duels voor de Amsterdammers maakte hij in 2012 de transfer naar Paris Saint-Germain. Later speelde de rechtsback ook nog voor Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC.

Van der Wiel kwam 46 maal uit voor het Nederlands Elftal, waaronder de historische WK-finale van 2010.