Vier kwartfinalisten Europa League bekend, kampioen Eredivisie zeker van deelname CL

Sjachtar Donetsk en FC Kopenhagen hebben woensdagavond als eerste de kwartfinales van de Europa League bereikt. Later op de avond plaatsten ook Internazionale en Manchester United zich voor de volgende ronde.

In maart was het eerste duel tussen Sjachtar Donetsk en Vfl Wolfsburg in een 2-1 overwinning voor de Oekraïense ploeg geëindigd. Het thuisduel woensdagavond leverde een 3-0 overwinning op voor Donetsk. Alle drie de doelpunten vielen pas in de slotminuten van de wedstrijd.

De wedstrijd tussen FC Kopenhagen en Basaksehir eindigde eveneens in 3-0. De heenwedstrijd was in een 1-0 overwinning voor de Turkse club geëindigd.

Door de uitschakeling van Basaksehir is de kampioen van de Eredivisie zeker van directe deelname aan de Champions League in het seizoen 2020/21 en 2021/22. Toegangsbewijzen voor de Champions League worden verdeeld op basis van de UEFA-ranglijst. De Eredivisie staat momenteel op de negende plaats, voor Oekraïne en Turkije. Door het verlies van de Turkse club is een top tien plaats verzekerd.

Overige duels in de achtste finales worden donderdag gespeeld.

Overige uitslagen Europa League woensdag
Sjachtar Donetsk - VfL Wolfsburg 3-0 (2-1)
FC Kopenhagen - Basaksehir 3-0 (0-1)
Manchest.United - LASK Linz 2-1 (5-0)
Internazionale - Getafe 2-0 (slechts 1 duel)