Stefan Bradl vervangt Marquez in Brno

HRC-testrijder Stefan Bradl vervangt MotoGP-coureur Marc Márquez tijdens het aankomend raceweekend in Brno. Dit heeft Repsol Honda zojuist laten weten. Het nieuws komt niet onverwacht nadat maandagavond bekend werd dat de regerend wereldkampioen een tweede keer is geopereerd aan zijn gebroken rechterarm. 

De breuk in zijn humerus liep de 27-jarige Catalaan twee weken geleden op in een crash tijdens de openingsrace in Jerez. De titanium plaat die het bot fixeerde, raakte beschadigd door overbelasting en is vervangen in de tweede operatie. 

Bradl valt in voor Márquez zodat de Spanjaard meer tijd heeft om te herstellen. De Duitse motorcoureur nam in 2019 al deel aan vier MotoGP-races en scoorde met een tiende plaats op de Sachsenring zijn beste positie. Van zijn zeven starts in de MotoGP in Brno pakte hij driemaal een top-10 finish. Bradl geeft aan zin te hebben om weer op de Honda te klimmen ondanks dat de coronacrisis het testen heeft bemoeilijkt: “Allereerst wil ik Marc (Márquez) een spoedig herstel wensen (...) Ik kijk er naar uit om weer op de Honda RC213V te rijden, door de wereldwijde pandemie hebben we niet kunnen testen zoals we normaal deden dus het zal wat tijd kosten om weer te wennen aan de motor en MotoGP maar ik heb de superbike een paar keer verreden dus ik weet dat mijn fitness goed is.”

Bradl verschijnt zondag op de grid naast Alex Márquez, broertje en teamgenoot van Marc Márquez.