Ronnie O'Sullivan boekt snelste zege in geschiedenis WK snooker

Snookerlegende Ronnie O'Sullivan heeft maandag maar weer eens een record bijgeschreven. De vijfvoudig wereldkampioen had in de eerste ronde van het WK in Sheffield slechts 108 minuten nodig om af te rekenen met de Thai Thepchaiya Un-Nooh: 10-1.

O'Sullivan had maar veertien seconden per stoot nodig en verbeterde het record voor snelste WK-wedstrijd met liefst 41 minuten. Shaun Murphy was vorig jaar in 149 minuten te sterk voor de Chinees Luo Honghao (10-0). O'Sullivan, die vanwege zijn snelle spel de bijnaam The Rocket heeft, stond zondag na de eerste sessie van zijn partij tegen Un-Nooh al op een 8-1-voorsprong. Hij had maandag minder dan een half uur nodig om de laatste twee frames te winnen.

Zondagavond won Kurt Maflin met 10-8 van David Gilbert. Maflin is de eerste speler die als niet-geplaatste speler naar de achtste finales van het WK gaat. Hij treft daarin John Higgins. Neil Robertson versloeg Liang Wenbo met 10-5 en speelt hierna tegen Barry Hawkins of Alexander Ursenbacher. 

Maandagmiddag valt de beslissing in het duel tussen Yan Bingtao en Elliot Slessor. Ook is de eerste sessie tussen Shaun Murphy en Noppon Saengkham.  Deze partijen zijn nog bezig. Anthony McGill staat 5-4 voor tegen Jack Lisowski. Deze partij wordt vanavond afgemaakt. Vanavond spelen ook Mark Selby en Jordan Brown tegen elkaar.