Frijns rijdt naar DTM-podium in Spa

Robin Frijns heeft in het eerste DTM-weekeinde van het wegens de COVID-19-pandemie nu pas begonnen seizoen gelijk zijn eerste podiumplek te pakken. Het seizoen begon op Spa-Francorchamps, waar de DTM voor het eerst in vijftien jaar van de partij was.

Met René Rast en Robin Frijns stonden er weer twee Audi's voorop, merkgenoot Nico Müller - de winnaar van zaterdag - en BMW-rijder Sheldon van der Linde stonden achter het duo. Rast behield bij de start de leiding, Müller ging voorbij Frijns en Mike Rockenfeller sloot aan op plek vier, voor Van der Linde.

Müller wist Rast ook dit keer te verschalken en langzaam opende de Zwitser een klein gaatje. Na twaalf ronden opende Rockenfeller wat de toppers betreft het pitstopbal, Rast volgde twee ronden later. Een ronde later was het de beurt aan Müller, Frijns maakte zijn stop vanaf de leiding - en als op één na laatste - nog eens drie ronden later.

De Nederlander kwam als vierde de baan op: achter Müller, Rast en de nog niet gestopte Marco Wittmann, maar Rockenfeller opende wel gelijk de aanval op Frijns - zonder succes. Rockenfeller moest zelfs in zijn spiegels kijken, want Jamie Green was lekker bezig en schoof door naar de vierde plek.

Met tien minuten te gaan had Rast het gaatje naar Müller gedicht en pakte de Duitser de leiding. De Zwitser zat er bij het ingaan van de laatste ronde vlak achter, maar een echte poging kwam er niet meer en dus boekte Rast weer eens een zege. Müller werd tweede, Frijns kwam nog in de buurt en completeerde het podium.