Verstappen: "We hebben gewoon geluk gehad"

Lange tijd reed Max Verstappen onbedreigd af op een derde plek bij de Grand Prix van Groot-Brittannië totdat Mercedes plotsklaps met bandenproblemen kampte. Verstappen was zelfs nog dichtbij een overwinning. 

"Het is een kwestie van geluk en pech. Mercedes was gedurende de race nog steeds te snel, maar met tien ronden te gaan zagen de banden er niet al te best uit. Toen Valtteri een lekke band kreeg ging ik het uit voorzorg ook rustiger aan doen, waarna het team me binnen haalde om voor de snelste ronde te gaan. Helaas kreeg ook Lewis een lekke band, maar ik ben erg blij met de tweede plek. Het is wederom een erg goed resultaat voor ons", aldus de Red Bull-coureur na afloop, zo lezen we op Verstappen.nl.

Buiten de laatste drie rondes was het een vrij saaie race voor de Nederlander. "Eigenlijk was het tot aan de laatste drie ronden een heel saaie wedstrijd voor me. Ik vertelde mijn engineer dan ook maar dat hij niet moest vergeten om wat te drinken, haha! Ik probeerde vooral mijn snelheid te managen en op de banden te letten."

Verstappen was heel nuchter onder de misgelopen overwinning. "Als Bottas geen lekke band had gekregen, waren we derde gewonnen. We hebben dus gewoon geluk gehad en één plek gewonnen. Dat extra puntje voor de snelste ronde is ook altijd fijn"