Higgins naar tweede ronde WK snooker; O'Sullivan geeft snookerles

John Higgins staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. Hij had weinig te duchten van Matthew Stevens. Het werd 10-5. Op de andere tafel gaf Ronnie O'Sullivan zondagmiddag snookerles aan Thepchaiya Un-Nooh. 

Higgins ging de middag in met een 6-3 voorsprong. Hij had het niet zo lastig en rondde de klus makkelijk af. Hij trok de partij met 10-5 naar zich toe. In de volgende ronde wacht David Gilbert of Kurt Maflin. De laatstgenoemde speler staat met 5-4 voor. 

O'Sullivan had er veel zin in tegen Un-Nooh. Met een gemiddelde schottijd van 13,4 seconden won hij de eerste drie frames met breaks van 105, 85 en 115.  De volgende drie frames gingen met breaks van 74, 88 en 76 naar The Rocket. Un-Nooh redde in ieder geval de eer door het zevende frame te winnen. Ook frames acht en negen waren voor O'Sullivan, zodat hij maandagochtend nog maar twee frames nodig heeft. 

Zondagochtend waren er ook nog twee partijen. Neil Robertson staat met 5-4 voor tegen Liang Wenbo. Deze partij wordt zondagavond afgemaakt. Yan Bingtao verder had weinig te duchten van debutant Elliot Slessor. Het staat 7-1 en maandagmiddag valt de beslissing. Vanavond valt ook de beslissing in de partij tussen Gilbert en Maflin.