Nederlands 1-2'tje in Porsche Supercup, Ten Voorde ongenaakbaar

De Porsche Supercup-race op het circuit van Silverstone heeft voor een flink oranje feestje gezorgd. Na een 1-2 in de kwalificatie was er voor het Nederlandse team van GP Elite ook een heuse dubbelslag in de race.

Het was een heuse Nederlandse eerste startrij, met poleposition voor Larry ten Voorde, plek twee voor rookie Max van Splunteren en - naast Jaxon Evans - de vierde startplek voor Jaap van Lagen.

De twee Nederlanders behielden hun twee plekken voorin, Van Lagen werd gepasseerd door Florian Latorre en kreeg Ayhancan Güven in zijn nek. Dat duurde niet lang en al snel sloot Van Lagen weer aan bij Latorre.

Ten Voorde was oppermachtig, Van Splunteren haalde alles uit de kast om zijn tweede plek te verdedigen, wat voor een treintje achter hem zorgde: Evans, Latorre, Van Lagen, Dylan Pereira, Marvin Klein, Leon Köhler en Güven zaten vast.

De tweede overwinning uit de carrière van Ten Voorde kwam geen seconde meer in gevaar, waarmee het Nederlandse GP Elite ook de eerste zege te pakken had. Sterker nog, het werd gelijk een 1-2'tje, want Van Splunteren hield stand.

Evans completeerde het podium, Van Lagen werd vijfde, Jesse van Kuijk vijftiende, Lukas Groeneveld zestiende en Daan van Kuijk 23e.