Ticktum pakt eerste F2-zege na afhouden bandengok Lundgaard

Dan Ticktum heeft zijn allereerste zege in de Formule 2 te pakken. De Brit was voor eigen publiek - als we de lokale fauna maar even als publiek tellen - de beste in de sprintrace op het circuit van Silverstone.

Ticktum vertrok vanaf poleposition, Felipe Drugovich stond ernaast. De Brit behield bij de start de leiding, maar Drugovich werd verschalkt door Christian Lundgaard en Louis Deletraz, terwijl de als vijfde vertroken Yuki Tsunoda door Callum Ilott in de rondte werd geduwd.

Zhou Guanyu was lekker bezig en na negen ronden schoof de Chinees van de zevende plek in één klap langs Drugovich en Nikita Mazepin, de winnaar van zaterdag. Ilott ging ondertussen voorbij Deletraz naar de derde plek, maar de Brit reed nog lang niet echt op een podiumplek: hij kreeg vijf seconden straf voor zijn duw tegen Tsunoda.

Ilott had er wel de sloffen in en passeerde Lundgaard buitenom, waarna hij de jacht op Ticktum opende. Dat ging niet door: de Brit spinde, zijn auto sloeg af en zijn race was klaar, waarna de safety car de baan betrad. Iedereen reed door de pitstraat en Lundgaard greep die kans vanaf plek twee aan om een nieuw setje medium banden te halen, net als enkele mindere goden.

Ook Mick Schumacher en Robert Shwartzman kwamen binnen, maar deden dat eigenlijk een ronde te laat - en de stop van Shwartzman ging zelfs ronduit fout. Met nog drie ronden te gaan kwam de safety car binnen, waarbij Lundgaard gelijk met speels gemak voorbij Mazepin naar de vierde plek reed, waarna ook Zhou er aan moest geloven.

De poging van Lundgaard slaagde niet: de Deen kwam terug op plek twee, dat wel. Ticktum kon zijn eerste F2-zege bijschrijven, Deletraz completeerde het podium en Jehan Daruvala werd nog vierde, nadat Zhou spinde en terugviel naar de negende stek.