Beyond Good & Evil-film in de maak

Ubisoft heeft bevestigd dat er aan een film gebaseerd op Beyond Good & Evil wordt gewerkt. De film wordt geproduceerd in samenwerking met Netflix en regisseur wordt Rob Letterman, die eerder werkte aan Detective Pikachu.

"We zijn enthousiast om met Netflix samen te werken aan de Beyond Good & Evil film en we kijken er naar uit om er meer over te vertellen in de toekomst" zei Ubisoft in een statement. Het is niet de eerste franchise van Ubisoft die naar Netflix komt: eerder werd bekend gemaakt dat ook een animatieserie van Splinter Cell naar de streamingdienst komt.

De movie wordt een hybride tussen animatie en live-action net zoals Detective Pikachu, aldus de Hollywood Reporter. Momenteel wordt er nog druk gezocht naar schrijvers die de game kunnen overzetten naar een serie: een indicatie dat de film nog in de beginfase zit.

Beyond Good & Evil kwam uit in 2003, waarin journalist Jade probeert een complot van aliens te ontmaskeren. De film hoeft in ieder geval niet te voldoen aan hoge verwachtingen: een eerdere game gebaseerd op Assassin's Creed werd onder critici en commercieel een flop.

Beyondgoodandevil