Smolyar boekt eerste F3-zege op Silverstone

De Formule 3 heeft zondagochtend de tweede race van het weekeinde afgewerkt op het circuit van Silverstone. In het Britse ochtendzonnetje waren de gaten constant klein, maar heel veel gebeurde er eigenlijk niet.

Met Aleksander Smolyar en David Beckmann op de eerste rij en Clement Novalak en Sebastian Fernandez er achteraan gingen de lichten op groen, waarna de top-4 aanvankelijk gelijk bleef. Alex Peroni en Frederik Vesti bleven ook op hun startposities, Liam Lawson - de winnaar van zaterdag - schoof door naar de zevende plek, voor Jake Hughes, Richard Verschoor en Logan Sargeant.

Fernandez viel snel ver weg en was kansloos: hij kreeg een stop & go-penalty, omdat hij tijdens de opwarmronde niet juist gepositioneerd was. Niet veel later kwam Igor Fraga stil te staan, waardoor de safety car de baan op kwam. Dat duurde opvallend lang, waarna er eindelijk geracet kon worden. De gaten bleven klein, maar echte actie bleef rondenlang zo goed als overal uit.

Zo kabbelde de race richting finish, met constant de dreiging van een aanval, maar zelden een echte poging. Sargeant ging nog wel voorbij Lawson naar de zesde plek, Beckmann probeerde het zonder succes bij Smolyar. De Rus boekte zijn eerste zege, de zesde winnaar in acht races, Beckmann en Novalak completeerden het podium. Vreschoor zag Theo Pourchaire nog passeren en werd negende, Bent Viscaal eindigde als zestiende.