Sosa opnieuw de beste op Lagunas de Neila, Evenepoel eindwinnaar Ronde van Burgos

De slotetappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door Iván Sosa. De Colombiaanse klimmer van team Ineos zegevierde voor de derde keer op rij op de klim van Lagunas de Neila. Het eindklassement in de Ronde van Burgos ging naar Remco Evenepoel. Het Belgische toptalent moest op slotklim Sosa en Mikel Landa voor laten gaan, maar het eindklassement kwam nooit in de problemen voor Evenepoel.

De vijfde en laatste rit werd gekleurd door een vlucht van zes renners. Lange tijd reed de vroege vlucht vooruit, maar op de slotklim werden ze weer ingelopen door het peloton onder leiding van Bahrain Merida in dienst van Mikel Landa. Landa had duidelijk goede benen en zou in de laatste vier kilometer zijn aanval plaatsen.

De Bask had een kleine voorsprong op een uitgedund peloton, maar onder leiding van Mitchelton-Scott werd Landa weer ingerekend, waarna een viertal zou overbleven. Esteban Chaves, Remco Evenepoel, Iván Sosa en Landa zou overblijven.

Chaves moest niet veel later passen bij Evenepoel, Landa en Sosa en dat drietal zou ook gaan strijden voor de ritzege. Op anderhalve kilometer plaatse klassementsleider Evenepoel een aanval en kwam ook even los van Landa en Sosa, maar die zouden niet veel later weer aansluiten. In de slotkilometer was de aanval van Sosa wel de juiste en reed solo naar zijn derde zege op rij op de klim van Lagunas de Neila. Landa werd negen seconden tweede, net voor Evenepoel.

De derde plaats in de etappe was voor Evenepoel goed voor de eindwinst in de Ronde van Burgos. Hij won met een halve minuut voorsprong op Landa. Evenepoels ploegmaat João Almeida werd derde in het algemeen klassement.